Недостиг на медици у нас още преди разгара на новата COVID вълна

OFFNews 15 август 2021 в 19:40 1798 0

Снимка btvnovinite.bg

Поморийското COVID отделение има недостиг на медицински специалисти отсега, преди същинското начало на новата коронавирусна вълна. Всички разкрити легла вече са заети, съобщава bTV.

За да "запушат дупките", колеги от други отделения дежурят в COVID отделенията. Не създава ли това обаче риск от разпространение на заразата?

"Ситуацията в болницата е изцяло тежка. Много е малко персоналът, принудени сме да работим и в отделенията и в COVID отделението. Колежка, която е дежурна по стационар обслужва две или три отделения, което е доста трудно и за пациенти и за персонал", казва Катя Мишева, старша медицинска сестра в МБАЛ – Поморие.

Въпреки ситуацията ограничителни мерки няма, не се и очакват - казва пред БНР д-р Александър Златанов, зам. здравен министър. Бизнесът работи на пълни обороти.

Днес броят на приетите в болници с коронавирус в страната е с 90 повече от вчера, 1 490. От тях в интензивни отделения са 131. Най-много нови случаи има в столицата, следвана от областите Бургас, Пловдив, Варна и Пазарджик. Още 3 области преминаха в жълтата зона днес - Перник, Габрово и Търговище. Половината области вече са в жълто – 14 от 28. Утре това се очаква и за Ловеч и Шумен. Общата заболеваемост за страната е 114 на 100 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews