Нападнаха лекар от спешното отделение в Пазарджик

Агресивни близки, докарали мъртвец, крещели на дежурния: "Само бой заслужавате!"

OFFNews 06 февруари 2020 в 13:45 3714 0

Нападнаха лекар от Спешно отделение на МБАЛ Пазарджик. 38-годишният медик няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице, съобщиха от лечебното заведение.

Инцидентът е станал снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигнали трима мъже с лек автомобил, с който докарали починал свой роднина. Близките на 60-годишния мъж били във видимо нетрезво състояние и агресивни.

По това време в отделението имало 7 пациенти, а извън него около 10 придружители, които станали свидетели на грозните сцени. Д-р Николай Недялков преглеждал болен, когато чул силни викове и крясъци. Излязъл да види какво става, но бил посрещнат от близките на починалия с думите: „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате!“

Лекарят казал, че ще прати санитар с количка и се върнал да прегледа пациента в отделението. След като излязъл отново, за да провери какво се случва, бил посрещнат от агресивните мъже със заплахи, че ще го убият. Синът на починалия мъж тръгнал да се саморазправя с д-р Недялков.

"Само един ме нападна. Успя да ме удари няколко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да натисна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков.

При пристигането на полицията тримата мъже се разбягали. Малко по-късно 34-годишният нападател обаче е бил задържан и отведен в РУ Пазарджик.

Охранителните камери на болницата са успели да заснемат цялото нападение. Само в рамките на два дни това е втори подобен случай.

Ден по-рано друг починал мъж на 76 г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали да се саморазправят с дежурната д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Лекарите от Спешно отделение настояват виновниците за нападенията да получат строги наказания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !