Надежда и за безнадеждните

OFFNews 25 септември 2019 в 09:00 2282 0

Анадолу Медицински Център откри специализиран център за лечение на рак на перитонеума.


Преди години пациентите с тумор и метастази в перитонеума, се считаха за хора в терминален стадий, на които се прилагаше палиативно лечение и системна химиотерапия без особен резултат. Пациентите и техните близки най-често чуваха: „За съжаление нищо повече не може да се направи“. Днес, животът на пациентите може да бъде удължен с помощта на съвременните методи на интраперитонеалната химиотерапия, прилагани непосредствено след операция за отстраняване на туморите в корема. Нещо повече – при определена група пациенти тези методи водят до излекуване.


Поради комплексността на заболяването е изключително важно лечението да се извършва в специализирани центрове. В Центъра за лечение на рак на перитонеума към Анадолу Медицински Център мултидисциплинарен екип от специалисти извършва всички медицински прегледи, осъществява лечението и проследяващите грижи във възстановителния период. На пациентите се предоставя подробна информация за всички етапи на лечение. Те могат изцяло да разчитат на знанията, опита и посветеността не само на екипа на специализирания център за лечение на рак на перитонеума, но и на целия екип на Анадолу Медицински Център.


Създаването на специализирани центрове за лечение на определени видове рак отразява мисията на Анадолу Медицински Център да подобрява качеството на живот на своите пациенти, предлагайки здравни услуги на световно ниво. В центровете за лечение на рак на гърдата, уроонкологични заболявания, саркома, трансплантация на костен мозък и новия специализиран център за лечение на перитонеален рак, експертите в различни медицински области, специализирани за определени видове рак, съчетават медицински практики в мултидисциплинарен подход. Онкологията, за разлика от много други области в медицината, е науката, включваща в себе си многобройни науки. Това е причината, най-успешните онкологични клиники като Анадолу Медицински Център да прилагат мултидисциплинарния подход.


Същността на мултидисциплинарния подход се свежда до това диагностиката, оценката и плана за лечение на пациента, както и резултатите по време и след лечението да се извършват от „Онкологичен съвет“, в който участват всички лекари, които имат отношение към онкологичното заболяване. Департаментът по онкология, обединяващ специализираните центрове към Анадолу Медицински Център дава предимство специалисти във всички области да работят на едно място, под един покрив, целодневно и най-важното в хармония помежду си.


Повече за специализираните центрове за лечението на рак може да прочетете тук.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна