МЗ след проверката във видинската болница: Един скандал с привкус на предизборна кампания

Клипът с голия пациент бил стар и манипулиран, а неполучените пари за първа линия на санитарите - от януари-май 2021 г.

OFFNews 11 ноември 2021 в 16:41 1085 0

"Един скандал с привкус на предизборна кампания", така от Министерство на здравеопазването определиха резултатите от проверката във видинската многопрофилна болница.

Проверката на „Вътрешен одит“ на здравното ведомство в МБАЛ „Св. Петка“, Видин показа, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година.

Всеки един от санитарите е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

След проведена среща между протестиращите и заместник-директора на болницата д-р Богдан Томов обявената гладна стачка се отменя, като предстоят още разговори с ръководството на МБАЛ „Св. Петка“.

Проверяващите не получиха отговор на въпроса, защо след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района?

Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител?

Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?, питат от МЗ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови