Млад лекар спаси жена, изпаднала в клинична смърт, пред МБАЛ Пазарджик

OFFNews 01 юни 2020 в 13:57 3287 0

Mлад лекар оказа спешна помощ за спасяването на пациентка, изпаднала в клинична смърт.

Жената припаднала в двора на МБАЛ Пазарджик на стълбите пред Родилната зала. След като я вижда, д-р Иван Китов, който е акушер-гинеколог, веднага се притичва на помощ. Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност, затова лекарят веднага пристъпва към сърдечен масаж.

Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев, който идва на мястото, помага за възстановяването на пулса и дишането на жената. Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение, които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая.

61-годишната жена от с. Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължават. След като е стабилизирана, тя е освободена за домашно лечение, защото отказва да бъде настанена в болницата.

Ръководството на МБАЛ Пазарджик изказва огромната си благодарност към д-р Иван Китов от Акушеро-гинекологично отделение и началника на Кардиологично отделение д-р Никола Андреев за бързата и адекватна реакция при спасяването на човешки живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови