Международно признание за Клиниката по неврохирургия на ''Пирогов''

OFFNews Последна промяна на 20 април 2021 в 13:58 571 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Глобалният лидер в обучението на специалисти в гръбначната хирургия AO Spine сертифицира Клиниката по Неврохирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" като един от световните центрове, които осигуряват академична среда на най-високо ниво, съобщиха от лечебното заведение.

AO Spine създава, разпространява и обменя знания за насърчаване на върхови постижения в грижата за пациентите с гръбначни заболявания.

"Това признание доказва, че дори пандемията не може да ни отклони от пътя на науката към непрекъснато усъвършенстване и практическия обмен на проучвания и опит", сподели удовлетворението си Проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия.

В началото на месец април AO Spine организира хибриден семинар на тема „Гръбначен травматизъм” с домакин Университетската болница "Н. И. Пирогов".

”Въпреки изолацията, гръбначната патология и нуждите на пациентите с гръбначни заболявания в страната не са намалели. Ето защо световният опит в грижата за хора с гръбначни увреждания и връзката с иновативните и технологични решения в методите за лечение са безценни за нас", каза началникът на Отделението по Спинална неврохирургия доктор Петър Илков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X