Лекари в Пазарджик спасиха тежко ранен в катастрофа след 45 дни в кома

Диана Варникова 27 април 2023 в 17:40 1564 0

Болницата в Пазарджик

Снимка Авторът

Болницата в Пазарджик

Благодарствено писмо до началника на отделението по анестезиология и интензивно лечение в областната държавна болница в Пазарджик д-р Димитър Иванов и неговия екип изпрати Василка Стоянова от София.

В него тя споделя, че 29-годишният ѝ внук Методи Миланов живее нов живот благодарение на специалистите от МБАЛ-Пазарджик, които са го спасили и са се грижили за него, след като е претърпял тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия".

Жената разказва, че внукът ѝ, баща на две деца, е ударен от джип на магистралата и шансовете му за живот били минимални.

Катастрофата станала на 16 ноември 2022 г. Младият мъж бил откаран по спешност в реанимацията на болницата в Пазарджик в критично тежко състояние, с множество травми и оток на мозъка и разкъсан бял дроб.

"Беше в кома около 45 дни и нямаше никакъв шанс за живота му. Той оцеля с Божията воля и с помощта на неуморните специалисти, които дадоха всичко от себе си, за да спасят Методи. Всички до един, без изключение, са отлични специалисти в своята работа. Дадоха нов живот на 29-годишно момче", пише в писмото си Василка Стоянова.

Тя разказва още, че Методи продължава да се възстановява и вече ходи, говори, храни се и живее един нормален живот със семейството си. Жената споделя, че това са неща, за които преди няколко месеца не са можели да мечтаят.

Близките на мъжа благодарят на ръководителите на болницата, на спешните медици и на целия екип на интензивното отделение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки