Кой е номинираният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов

OFFNews 23 юли 2020 в 11:19 19563 4

Кой е номинираният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" е завършил МУ София, с придобита специалност по хирургия, и курсове по хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а към момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

Проф. Ангелов е член на член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 2017 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването.

През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия.

Проф. Костадин Ангелов е и член на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Номинацията му за шеф на здравното ведомство ще бъде гласувана в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

Хуан

23.07 2020 в 12:05

Без да бъда толкова краен като kokoten, споделям неговото мнение. Не мисля, че човекът е боклук, но не мога да си обясня какво кара един безспорно интелигентен и успял в професията си човек да става министър в това безумно, компрометирано и бездарно правителство, с хоризонт теоретично до март, а вероятно (надявам се) много по-кратко.

6145

2

kokoten

23.07 2020 в 11:54

К'во да го плюеш,той сам се е заплюл,поставяйки се,в услуга на герберастите....навсякъде има боклуци...

12278

1

pencotk

23.07 2020 в 11:36

Нека оплюването почне сега!