Кардиологията на УМБАЛ Бургас възстанови работа, вече не е COVID отделение

OFFNews 26 април 2021 в 14:12 921 0

Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас възстанови работа и вече приема пациенти, съобщиха от лечебното заведение.

По-рано, със заповед на РЗИ Бургас, кардиологията бе затворена и превърната в COVID-звено заради усложнената епидемична обстановка. Отделението е изключително важно за града и региона, тъй като спешните пациенти с кардиологични проблеми от цялата област постъпват основно в УМБАЛ Бургас, представляват повече от половината от спешните случаи и трябва да имат безпрепятствен достъп до лечение.

От кардиологично лечение се нуждаят и пациенти, настанени и в други отделения на болницата. Това бе и мотивът на ръководството на УМБАЛ Бургас да настоява кардиологията да отвори отново в първия възможен момент.

Наблюденията от последните две седмици показват, че в болницата има достатъчно свободни легла за лечение на COVID-пациенти, такива ще има и след като кардиологията заработи като "чисто" отделение. Леглата за пациенти с коронавирус в болницата остават 190, плюс 12 реанимационни.

Все още останалите отделения, които бяха реорганизирани за лечение на пациент с COVID-19,не са закрити, продължават своята работа в други помещения, с двойни екипи и сериозен извънреден труд от страна на персонала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови