''Капачки за бъдеще'' даряват линейка на детската болница ''Проф. Иван Митев''

OFFNews 28 декември 2022 в 08:19 1214 0

Снимка Facebook/Капачки за бъдеще

Детска линейка

От инициативата „Капачки за бъдеще” ще дарят детска линейка на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Професор Иван Митев". Това е четвърта линейка, която даряват през 2022 г. 

"Казват, че по Коледа стават чудеса и понеже е вярно, ние ще дарим четвърта детска линейка от "Капачки за Бъдеще" още тази сряда", пишат организаторите.

Оттам разказват, че преди няколко месеца единствената детска болница пуска апликационна форма към Министерството на здравеопазването за осигуряване на заводска детска реанимационна линейка.

"Нещо, което тогава струва около 400 - 500 000 лв. С две думи - искат най-високото качество. Единствената детска болница са все пак. До момента движение по тази молба изглежда няма. Понастоящем болницата прави превозите си с бракувана линейка от Спешна помощ", допълват от "Капачки за бъдеще".

От болницата са започнали да търсят други варианти, като искали да купят използвана линейка, да я преправят и сложат апаратура. От инициативата са се свързали с болницата и новата детска линейка ще бъде дарена днес. 

По думите на доктор Благомир Здравков - изпълнителен директор на лечебното заведение, „нова и оборудвана с апаратура линейка е крайно необходима на болницата“, която в момента използва силно амортизиран санитарен автомобил.

С нея ще „можем да предлагаме високо ниво на медицинска помощ за малките ни пациенти”, подчертава още той, цитиран от БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!