Кампания събра средства за мобилен кръводарителски пункт

OFFNews 11 май 2023 в 17:02 560 0

кръводаряване

Снимка Unsplash

Кампанията бе организирана от сдружение „Аз Вярвам и Помагам“

Средствата за първия в страната мобилен пункт за кръводаряване вече са събрани, съобщи за БТА председателят на сдружение „Аз Вярвам и Помагам“, което организира благотворителната кампания, Владислав Николов.

Той посочи, че по сметката на сдружението вече са налични необходимите средства, за да започнат реални действия по поръчването и производството на модерно оборудвания мобилен пункт за кръводаряване.

Николов уточни, че сдружението постоянно се бори да намира дарения за каузите си. В набраните средства са и парите от кампания за събиране на капачки и стотинки "Аз Вярвам и Помагам", която се състоя на 29 април във Варна. БТА припомня, че тогава бяха събрани 31 000 килограма и след предаването им по сметката на благотворителната организация постъпиха 24 800 лева.

Продължава набирането на средства и за останалите две каузи - за специализирана неонатална линейка и за специализирана и скъпоструваща медицинска апаратура и оборудване за детска хирургия, като целта е те да бъдат в помощ на събирането на общо 500 000 лева за трите инициативи.

БТА припомня, че на 16 февруари Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи като дарение детска линейка, която също бе закупена със средства от кампаниите за събиране на капачки, организирана от сдружението.

Началото на кампанията „Аз Вярвам и Помагам“ бе поставено преди осем години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки