Кампания осигурява безплатно заличаване на белези от Цезарово сечение

OFFNews 03 май 2022 в 10:38 1532 0

Благотворителната кампания "Родени красиво" предлага безплатно заличаване на белези от Цезарово сечение. Дерматологична клиника „REVERSE“ в партньорство с фондация "Искам бебе" стартират съвместна инициатива, в която могат да участват жени, преминали или преминаващи през травмиращо физическо възстановяване на кожата след оперативно раждане.

По време на кампанията екипът от дерматолози клиниката ще се погрижат за всички дами, които искат да заличат оперативните следи от раждането.

Целта на кампанията е да се популяризира диагностиката и лечението на настъпващите промени по кожата в резултат на бременност, възможността за възстановяването на кожата след бременност и раждане и в частност за коригиране на белезите по кожата след секцио.

Насочена е към жени, които са родили по оперативен път, поради патологична бременност или усложнения в периода на родоразрешението.

Желаещите да се възползват от тази възможност могат да разкажат историята на своето раждане и да я изпратят на [email protected] и [email protected] – от 16 май до 16 юни 2022 г.

На 21 юни 2022 г., чрез жребий, в присъствието на екипа на Клиника REVERSE и представители на фондация "Искам бебе" ще бъдат изтеглени имената на 10 от участничките, които ще получат пълен дерматологичен пакет за лечение на белези след оперативно раждане.

Всички жени, които заявят участие в кампанията „Родени красиво“, ще получат безплатни консултации за проблема си. Десетте най-интересни истории ще бъдат публикувани в списание „Искам бебе“ и в онлайн медиите на фондацията.

За допълнителна информация по кампанията - телефони: +359 2 465 19 30 и +359 89 847 7308 - дерматологична клиника „REVERSE”, 

По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 2021 г. броят на бременностите, които завършват с цезарово сечение, продължава да се увеличава в световен мащаб. Една на всеки пет жени (или около 21%) ражда със секцио, като прогнозите сочат, че до 2030 г. се очаква процентът да се увеличи до 29% или да достигне една трета от ражданията.

Статистиката показва, че днес в някои страни (Доминиканска република, Бразилия, Кипър, Египет и Турция), цезаровите сечения надвишават броя на вагиналните раждания.

Препоръката на СЗО е цезаровото сечение (секцио) да се извършва само при строго установени медицински причини, поради които са застрашени животът на майката или бебето и налагат оперативната намеса.

Възможните усложнения - обилно кървене или тежка инфекция, бавно възстановяване, забавяне или дори възпрепятстване на кърменето (заради липсата на първи контакт „кожа в кожа“), са част от физическия регистър, но секциото може да окаже влияние и върху емоционалното и психологическо възприятие, което жените имат за себе си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови