Изтича срокът за задължителна ваксинация в социалните домове в Гърция, глобата е от 50 000 до 200 000 евро

OFFNews 16 август 2021 в 13:46 1186 0

Снимка Getty Images

В Гърция днес изтича срокът за задължителна ваксинация в центровете и институциите за грижа за възрастни хора или деца без родители като в противен случай тези служители, които откажат да се имунизират, ще бъдат пуснати в принудителен неплатен отпуск, съобщи МИА.

За мярката бе съобщено миналия месец и тя се отнася за работещите в държавни или частни домове за възрастни хора, в центрове за рехабилитация, в центровете за грижа за инвалиди или лица с психични разстройства, в домове за деца без родители, в институциите, които се грижат за хронично болни лица.

На тях им бе даден срок до 16 август да се ваксинират или да са получили поне една доза от ваксина против коронавирус.

Задължителната ваксинация се отнася за целия персонал, здравния и административния, а за приемане в центровете, за които важат решенията, условието е завършена имунизация.

Ако въпросните центрове, домове и институции нарушат правилата, е предвидена е парична глоба от 50 000 до 200 000 евро.

От 1 септември ваксинацията в Гърция ще е задължителна за здравните работници и административния персонал в болници, здравни центрове, диагностични центрове, центрове за рехабилитация, клиники, независимо дали са държавни или частни.

Остава в сила решението в затворените части на ресторантите влизането да е позволено само за ваксинирани лица или лица, преболедували COVID-19. Същото важи и за нощните клубове, независимо дали са на открито или закрито и изглежда, че тази мярка ще продължи да е в сила и през есента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!