Ицо Хазарта призова всички българи да се ваксинират

OFFNews 07 май 2021 в 14:47 2324 1

Известният рап изпълнител Ицо Хазарта призова всеки българин да се ваксинира.

В публикацията си във фейсбук той уточнява, че не е обожател на ваксините. Според него обаче изборът е между две неща - ваксина, която предпазва от вируса в над 90% от случаите, и предизвиква сериозен проблем при един от 300 000 ваксинирани, и  вирус, който в България убива един на всеки 25 заразени.

"Пиша този пост, защото той ще достигне до стотици хиляди хора, и ако дори и един - единствен човек успее да се спаси от тая отвратителна болест благодарение на него - значи е имало смисъл", казва Ицо Хазарта.

Ето и текста на цялата му публикация в социалната мрежа:

Две седмици след втората доза на Pfizer защитата ми срещу ковид е над 8 пъти по-висока от необходимия минимум. Отне ми един месец ходене по мъките, за да намеря начин да се ваксинирам с рНК ваксина. Сега вече ги има навсякъде и отнема най-много един час чакане, затова препоръчвам на всеки да се ваксинира - и искам да обясня защо.

Не съм обожател на ваксините. Имах избор между две неща:

- ваксина, която предпазва от вируса в над 90% от случаите, и предизвиква сериозен проблем при един от 300 000 ваксинирани.

- вирус, който в България убива един на всеки 25 заразени.

На хората, които ме критикуват, че се изказвам по теми, от които не разбирам, бих искал да кажа следното - искрено ви моля да ме извините, че съм предизвикал досада или друго неприятно чувство във вас. Имам право на мнение, а вие имате право да не сте съгласни с него. Пиша този пост, защото той ще достигне до стотици хиляди хора, и ако дори и един - единствен човек успее да се спаси от тая отвратителна болест благодарение на него - значи е имало смисъл.

Благодаря за вниманието, желая ви приятен ден!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови