Ирландия маха всички ограничения заради многото ваксинирани

OFFNews 22 януари 2022 в 13:42 5693 0

От днес в Ирландия падат почти всички ограничения заради COVID-19. Правителството обяви, че решението е взето заради преминаването на пика на вълната от Омикрон и големият процент ваксинирани ирландци, съобщи БНР. 

Решението бе обявено от министър-председателя Михол Мартин в телевизионно обръщение към нацията.  

Ирландските пъбове, ресторанти и всички останали видове заведения могат да се завърнат към нормален режим на работа, а от клиентите няма да бъдат изисквани дигитални сертификати. До момента заведенията трябваше да затворят най-късно в 20.00 ч.. Отпада изискването и за социална дистанция, както и ограниченията за посетители на събития на открито и на закрито. 

От понеделник поетапно ще започне и завръщането по работните места. Някои правила обаче ще останат в сила, като носенето на маски поне до края на февруари, а дигиталните COVID паспорти ще продължават да се изискват за международни пътувания. Самоизолацията остава за хора със симптоми.

Позовавайки се на това, че Ирландия е с един от най-високите проценти на васкинирани в Европа и стабилизирането на хоспитализациите, Националният екип за спешни случаи в областта на общественото здраве посъветва правителството, че вече няма основания за оставане на ограниченията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови