И Кипър затяга предпазните мерки спрямо пристигащите от България

От здравното министерство напомнят, че въведените облекчения за ваксинирани българи продължават да са в сила.

OFFNews 23 август 2021 в 15:04 1071 0

Кипър затяга предпазните мерки спрямо пристигащите от България заради коронавируса. От 26 август, страната ни ще бъде поставена в „червената“ категория държави, съобщи днес кипърското здравно министерство.

След пристигането си на острова, неваксинираните българи ще са длъжни да предоставят два PCR теста с отрицателен резултат – единият направен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият - след кацането.

Доскоро България пребиваваше в „оранжевата“ категория, но с актуализацията на списъка на страните, бе класифицирана сред високорисковите.

Заедно с Бълагрия, Кипър преоцени епидемиологичната позиция на още 18 държави.

Разходите за PCR теста в Кипър ще бъдат за сметка на пътуващите, като те са длъжни да се самоизолират до получаването на резултатите.

От здравното министерство напомнят, че въведените облекчения за ваксинирани българи продължават да са в сила.

Тези, които притежават валиден сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ще влизат свободно в Кипър, без да правят тестове, въпреки, че България е вече в "червената" група.

Независимо дали са ваксинирани или не, всички пътници трябва да попълнят кипърския полетен формуляр (CyprusFlightPass) в рамките на 48 часа преди полета си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!