Хвани ме, ако можеш: Италианец с основно образование оперирал като пластичен хирург 15 години

За първи път се усъмнили в мнимия лекар, когато му б

OFFNews 23 август 2023 в 16:53 5628 0

Матео Полити

Снимка Romania TV

Матео Полити

От 15 години Матео Полити се подвизавал като пластичен хирург в Италия и чужбина, а бил само с основно образование. Карабинерите на Венеция са арестували 43-годишния мъж в дома му в Маргера, въпреки че е бил издирван по целия свят от години, пише "24 часа".

Полити е бил търсен и от румънската магистратура, тъй като между март и декември 2018 г. се подвизавал като лекар в местни здравни структури, където извършил няколко пластични операции.

От тях фалшивият хирург, който си бил сменил името на Луиджи, спечелил десетки хиляди евро. Италианецът е осъден на 3 години и 4 месеца за измама, фалшифициране на документи и незаконно упражняване на лекарската професия. Според Букурещ самозванецът успял да измами 9 души, оперирайки в 5 различни болници в страната.

Мнозина сравняват историята на фалшивия хирург с тази на героя на Леонардо ди Каприо във филма „Хвани ме, ако можеш”.

Матео взел „назаем” името Луиджи от лекаря Луиджи Винченцо Полити, и така станал „доктор” Луиджи Полити. Като такъв се грижел за естетиката на стотици клиенти в Италия и чужбина.

Според италианските медии 43-годишният Матео Полити е роден във Венеция. През 2010 г. успял да измами шефовете на шест здравни структури в 4 италиански области и да отвори естетически център.

Срещу него било заведено дело за незаконно упражняване на медицинската професия в Италия, но той успял да отиде в Румъния, където продължил да мами под името Луиджи Полити. За да работи като хирург, представил серия от международни атестати.

Разказал, че учил в САЩ и работил във Великобритания, Испания, Италия. Едва по-късно се разбрало, че той няма необходимата квалификация. За пръв път съмненията за него се появили у истински медици по време на банална операция в Букурещ за смяна на силиконови импланти на бюст. Вместо един, на фалшивия хирург му трябвали 4 часа.

Властите издирвали фалшивия хирург в различни страни, предполагало се, че е в Хонконг заради снимки в социалните медии, а в крайна сметка, се оказало, че е в дома си до Венеция.

Преди години в Италия Полити основал фирма, която притежавала няколко болници, най-важната от които "Монца Хоспитал". Само тя през 2018 г.направила оборот за 20 млн.евро.През 2010 г. „хирургът” си навлякъл проблеми с правосъдието след оплакване на полицайка във Верона, която останала разочарована от естетическите корекции в неговия център.

След контролните проверки тогава се оказало, че той оперирал незаконно дори в „Бърза помощ” на две болници във Верона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!