Главният вирусолог на САЩ се постави под карантина за две седмици

OFFNews 10 май 2020 в 15:55 1931 0

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ - д-р Антъни Фаучи, който е и член на експертния съвет на САЩ за борба с коронавируса, се самоизолира за две седмици и ще работи дистанционно, след като стана ясно, че може да е имал непряк контакт с един от служителите на Белия Дом, заразен с COVID-19, предаде Си Ен ЕН.

В петък стана ясно, че говорителят на вицепрезидента Майк Пенс е заразен с коронавирус.

Д-р Фаучи ще продължи да работи дистанционно по задачи в рамките на Междуведомствената работна група за борба с вируса, създадена от Белия дом. Лекарят ще продължи да посещава изследователския си център, но при условието да бъде напълно сам там. Фаучи е задължен да носи предпазна маска непрекъснато, и всеки ден ще бъде тестван, независимо, че предния ден е бил с отрицателен резултат.

Преди дни други двама членове на работната група на Белия дом за борба с COVID-19 бяха поставени под карантина. Пълна двуседмична изолация е наложена на шефа на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ Робърт Редфийлд, както и на ръководителя на Администрацията по храните и лекарствата (към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ) Стивън Хан.

Според последни данни на университета "Джонс Хопкинс", който прави статистика за случаите на коронавирус въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1 милион и 300 хиляди случая на зараза, като 80,044 души са починали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови