Два ваксинационни кабинета започват работа в Бургас

OFFNews 24 февруари 2021 в 13:11 886 0

Два кабинета за ваксинация срещу COVID-19 осигуриха „УМБАЛ-Бургас“ и МЦ „Св. Н. Чудотворец“. За удобство на бургазлии те ще ваксинират с предварително записан час по телефона.

Така ще се спести времето за чакане на опашка, няма да се образуват струпвания, а и дозите ваксини ще се планират по-точно. Телефоните за записване са 0879545082 или 056 816454. Ваксинацията ще започне от 26 февруари 2021 година, в момента се организират екипите, които ще поемат смените и се очаква доставката на ваксините.

Ваксинацията ще се извършва с ваксина, каквато е доставена от РЗИ-Бургас.

Двата кабинета осигуряват денонощен режим на ваксинация на следния график:

В делнични дни от 8 до 15 ч. ще работи и осигурява „зелен коридор“ кабинет, който се намира на гърба на „УМБАЛ-Бургас“, до ТЕЛК 3 (входът се намира срещу Спортния комплекс, до паркинга на „Спешна помощ“).

След 15 ч. до 8 ч. сутринта, както и в събота и неделя, ще работи кабинет № 13, който се намира в основната сграда на МЦ „Св.Н.Чудотворец“ – вход през Централната регистратура на „УМБАЛ-Бургас“.

Предварително записване на час по телефона е силно препоръчително. Кабинетите могат да бъдат посетени и без час, но незаписалите се ще бъдат ваксинирани, само ако има останали свободни дози и след изчакване на реда си. С предимство са предварително записани граждани с определен час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови