Доц. Кунчев: По-малко от 2-3 % от напълно ваксинираните стигат до болница

От 17 до 23 август са починали от коронавирус 131 души, от тях 123 са били неваксинирани, съобщи главният здравен инспектор при посещението си в Бургас

OFFNews 24 август 2021 в 16:36 1871 0

Снимка Архив/БТА

По-малко от 2-3% от напълно ваксинираните и заболели стигат до хоспитализация. Това съобщи главният държавен здравен инспектор по време на посещението си в Бургас.

Доц. Кунчев информира, че у нас от 17 до 23 август са починали от коронавирус 131 души, от тях 123 са били неваксинирани.

Заболеваемостта в Бургаско е завишена заради огромния брой туристи, които се намират в областта. Същата е ситуацията с коронавируса и в районите на Варна и Добрич, посочи той.

Трябва да е ясно, че в общество, което отхвърля ваксините и не слуша лекарите си, не могат да бъдат различни резултатите, подчерта държавният здравен инспектор.

Имаме вълна, която расте, но отворен остава въпросът с каква бързина ще се случи това. Трябва да засилим имунизационната кампания. Всички усилия са насочени към това да притъпим вълната и доколкото можем, да я отложим, допълни Кунчев.

По думите му на този етап не са необходими нови мерки, защото те са вече факт и у нас, и в цяла Европа. Според доц. Кунчев повишеният капацитет на легловата база за ковид болни от вчера в Бургаско е достатъчен за момента.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров каза, че заболеваемостта от коронавирус в областта е 306 на 100 000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!