Болници търсят доброволци, ковид отделението в Кърджали е препълнено

OFFNews 22 октомври 2020 в 16:07 1566 0

УМБАЛ „Александровска“ набира доброволци - студенти (от последните курсове за обучение) и специализанти по медицина, които искат да подкрепят екипа на лечебното заведение в усилията за ограничаване на заразата от COVID19-19 и в грижите за пациентите. Това съобщиха от лечебното заведение.

Всеки, който има желание да се включи доброволно в здравните грижи за пациентите, може да съобщи трите си имена, телефон, e-mail и курса на обучение, в който е към момента, на е-mail: [email protected]. При заявена готовност за включване в екипите на болницата, ще бъде сключен договор с лицето за работа в лечебното заведение.

Доброволци търси и ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра започва набирането на доброволци - лекари, медицински сестри, лаборанти, болногледачи и помощен персонал, които да започнат работа в "Инфекциозно отделение" и COVID отделението.

За всеки един от доброволците ще бъдат осигурени задължителните предпазни средства, съобщават от болницата.

До тази ситуация се стига, тъй като заболеваемостта в Силистренска област рязко се е увеличила. Според прогнозите на здравните власти пикът на епидемията от COVID-19 тепърва предстои.

Изчерпан е капацитетът от легла в Инфекциозното отделение на болницата в Кърджали, съобщава БНР.

Това стана ясно на днешното заседание на кризисния щаб. През последното денонощие в областта са потвърдени 42 нови случая на COVID-19. Това е най-големият брой заразени от началото на пандемията.

Разкрити са допълнителни места в друго отделение, но опасенията са, че и те няма да стигнат. По тази причина заразени с коронавирус ще се насочват към лечебни заведения в други две общини - Момчилград и Крумовград.

От днес на територията на цялата област се преустановяват посещенията в пенсионерските клубове и се въвежда задължително носене на маски и контрол на достъпа на общинските пазари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови