Болница в Пловдив остана без персонал за COVID отделението

Един лекар и една сестра обслужват 30 легла, след като останалите подали откази и молби за напускане

OFFNews 17 юли 2020 в 09:08 4686 0

Общинската болница "Свети Мина" в Пловдив остана без персонал в COVID отделението. В момента там работят един лекар и една сестра на 30 легла, съобщи БНТ.

Директорът на болницата проф. Петър Петров разказа, че отделението е било обезпечено с 9 сестри, петима лекари и петима санитари, но тъй като голяма част от персонала е в пенсионна възраст, започнали да валят откази и заявления за напускане.

Проф. Петров добави, че капацитетът на отделението е почти запълнен.

Д-р Димитрова, лекарката, която работи в ковид отделението, уточни, че има денонощен кабинет, който се обслужва от нея и неин колега. Повечето от болните пристигат за помощ и консултация най-често с линейки от Спешна помощ. Идват и линейки от региона. По думите ѝ, когато болният е за хоспитализация го настаняват в отделението, докато излезе резултатът от теста му, но лечението започва веднага.

От 7 юли тя дежури в COVID отделението без прекъсване - изпълнява задълженията на лекар и медицинска сестра, а е натоварена и с административна работа.

Директорът на МБАЛ "Св. Мина" проф. Петров призна, че не смеят да мечтаят за доброволци, готови са да заплащат труда на лекари, сестри и санитари - само да ги има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови