Близки на починалата родилка се събират на бдение

OFFNews 31 август 2022 в 10:03 1166 0

бдение

Снимка Скрийншот

21-годишната жена почина след планово секцио

Близки и приятели на 21–годишната родилка от Горна Оряховица, която почина след планово секцио, се събират на бдение пред болницата в града, съобщи БНТ. Мирен протест се проведе и във вторник.

Хората не приемат версията на лекарите, че младата жена е починала от рядък синдром. Съмненията им са, че лекарска грешка е причина за трагедията.

Според версията на медиците от Горна Оряховица смъртта на Денислава е била предизвикана от ДИК синдром (дисиминирана интравазална коагулация), тежко състояние, което води до 50% смъртност при родилките. 

Младата жена е постъпила в болницата в града с просрочен термин. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение. След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио.

Детето се е родило в стабилно състояние и с нормални показатели. Час по-късно обаче жената се е влошила и е започнала да кърви обилно. Заради усложненото състояние тя е била транспортирана до болница във Велико Търново. За съжаление, лекарите там не успели да се преборят за живота на младата майка.

Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира, а в горнооряховската болница тече вътрешна проверка. Състоянието на детето е стабилно и днес се очаква то да бъде изписано от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови