Бейби бум по време на коронакриза

10 000 са регистрираните двойки, очакващи дете, в кампанията за повишаване на раждаемостта "Направи го сега"

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2021 в 11:13 729 0

Нов бейби рекорд отчитат организаторите на кампанията за насърчаване на раждаемостта "Направи го сега". До момента над 10 000 семейства са се регистрирали в сайта на инициативата. Това е двойно повече от предходни години, съобщиха от Движение за национална кауза (ДНК).

Председателят на Сдружението Андрей Арнаудов и емблематичният Щъркел на ДНК ще обявят на 6 февруари (събота) от 11:00 ч. кои са щастливите двойки, чийто бюджет значително ще се облекчи в специално онлайн събитие във Фейсбук страницата на организацията и на кампанията Направи го сега.

„Прекрасно е, че толкова много двойки са решили да създадат нов живот и да го споделят с нас! Щастлива съм да бъда част от инициативата, вдъхновила тези български семейства да направят крачка към най-голямото си щастие.“, споделя Юлияна Дончева, посланик на кампанията.

Всички двойки, които очакват бебе, заченато през 2020 г., все още имат шанс да се включат в четвъртото издание на кампанията „Направи го сега“ и да участват в томболата , като се регистрират в сайта www napravigo bg до 31 януари.

През отминалата година инициативата реализира редица успешни проекти – мащабна аутдор кампания, емоционално видео с посланиците на каузата (Мария Илиева, Петя Дикова, Юлияна Дончева и Дидо от D2), документалния филм „Направи го сега: Приказка за бъдещето“ и коледен клип, в който организаторите показват какво включва един Бебешки ДНК пакет.

Тази година петото издание на „Направи го сега“ стартира на 01 февруари, а фокусът на кампанията продължава да бъде насочен към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови