Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БЧК, Топлофикация и МЗ с кампания в полза на COVID ваксинацията

OFFNews 03 септември 2021 в 11:47 840 0

През целия месец септември информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините срещу COVID-19 ще бъдат разпространявани сред абонатите на топлофикационните дружества в техните клонове, съобщиха от здравното министерство.

Акцията е част от информационната кампания, която Министерството на здравеопазването провежда съвместно с Българския червен кръст. Информационни материали ще бъдат раздавани в градовете Плевен, Русе, Бургас, Сливен, Велико Търново, Враца, Габрово и Перник.

Чрез партньорството си Министерството на здравеопазването, БЧК и Асоциацията на топлофикационните дружества в България си поставят за цел да предоставят достоверна информация, поднесена на разбираем език, относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което може да промени нагласите и недоверието в обществото и да повиши интереса към ваксините, пишат от МЗ.

Доброволци на БЧК вече разпространяваха информационни брошури в Перник, Пловдив, Варна, Бургас, както и на територията на Русенска област в градовете Две могили, Ценово, Бяла и Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!