Alibaba пуска платформа за доставка на лекарства в засегнатите от коронавируса райони

OFFNews 05 февруари 2020 в 18:29 2176 0

Компанията Alibaba пусна специална платформа за закупуване на лекарства за борба с коронавируса, съобщи агенция Синхуа.

Новата платформа е предназначена да отговори на търсенето на лекарства и защитни средства в Китай. В нея фармацевтичните компании и производителите публикуват информация за лекарствените средства, които предлагат, и количествата им, а от Alibaba ги закупуват и доставят в нуждаещите се болници.

На 25 януари компанията съдаде специален фонд с 1 млрд. юана (144 млн. долара) за обезпечаване на доставките на лекарства в засегнатите от епидемията райони на Китай.

До 3 февруари търговската платформа беше доставила лекарства в 18 болници, вкл. и в провинция Хубей, която е най-пострадала. 479 души от този район починаха от пневномния, предизвикана от вируса.

Логистичната компания Цайняо, с която работи AliExpress, откри специален „зелен коридор“, заедно с партньорите си в Китай и чужбина, за да ускори експедицията и доставката на стоките. Това се наложи, тъй като след избухването на епидемията много китайски градове бяха напълно изолирани. Това значително затрудни снабдяването на хората и здравните заведения с лекарства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови