75 000 излязоха на най-голямата стачка на медици в историята на САЩ

OFFNews 05 октомври 2023 в 12:19 1571 0

стачка

Снимка BBC

Стачка на медици в САЩ

Десетки хиляди здравни работници в САЩ напуснаха работа в сряда, поставяйки началото на една от най-големите стачки в сектора в новата история заради недостиг на персонал, предаде БГНЕС.

Протестът на повече от 75 000 работници в Kaiser Permanente (консорциум за здравни грижи), идва на фона на нарастващата инфлация, която подклажда социални конфликти в САЩ. По-рано на стачка излязоха холивудските актьори и автомобилни работници в Детройт.

„Ръководителите на Kaiser отказват да ни слушат и се пазарят недобросъвестно за решенията, от които се нуждаем, за да сложим край на кризата с недостига на персонал“, казва медицинската сестра Джесика Круз, която работи в медицински център Kaiser в Лос Анджелис.

Виждам разочарованието на моите пациенти, когато ги претупвам и бързам към следващия си пациент. Това не е грижата, която искам да дам. Прегаряме се, опитвайки се да вършим работата на двама или трима души, а пациентите ни страдат, когато не могат да получат грижите, от които се нуждаят, поради недостига на персонал, твърди медицинската сестра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки