600 пациенти преминаха през УМБАЛ Бургас през почивните дни

В зеления коридор са ваксинирани 700 души

OFFNews Последна промяна на 05 май 2021 в 13:43 680 0

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми, съобщиха от лечебното заведение.

С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.

Намаляват и ковид-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани.

В УМБАЛ Бургас има достатъчно свободни легла за пациенти с коронавирус, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в ковид-сектори. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата.

Постепенно работата си ще възстановят отделенията по нефрология и ревматология, както и кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи. Връщането ще започне още в края на тази седмица.

В зеления коридор на МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X