57 заразени и двама починали с COVID-19 в русенския дом за възрастни

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2020 в 09:09 1486 0

Още осем души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, в който живеят 215 души, са установени с коронавирус през последното денонощие, съобщава БТА. Броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което има огнище на заразата, вече е 57. 

От местния кризисен щаб информират, че 86-годишна жена от дома, настанена в Университетската болница "Медика" с коронавирус, е починала вчера. Смъртните случаи на заразени от социалното заведение вече са два. В началото на седмицата в УМБАЛ "Канев" почина мъж на 80 години, който беше интубиран.

Шестима души от останалите 55 заразени са от персонала, а 49 са възрастните потребители.

От Областния оперативен щаб информират, че до вчера са взети общо 164 проби за PCR-изследване на живеещи в социалното заведение. Очакват се резултатите на 92-ма души.

Припомняме, че първият регистриран с коронавирус в дом "Възраждане" беше шофьор от персонала на социалното заведение, постъпил за лечение в болница. Първоначално бяха установени 11 заразени, сред които починалият 80-годишен мъж, който стана и първата жертва на вируса от дома.

Вчера бе съобщено за нови 26 заразени, 21 от тях без оплаквания. Местният щаб взе решение тези хора да бъдат изолирани в специално осигурена за целта сграда. Те са под постоянно медицинско наблюдение. Потребителите, които имат симптоми, са разпределени в няколко лечебни заведения в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови