3 съвета от Raya Toys за максимална защита на бебешката кожа

OFFNews 11 март 2020 в 16:43 826 0

Снимка Pixabay

Грижата за кожата на новородените е от изключителна важност. Според Raya Toys трябва да обръщате внимание на всеки детайл.

Защо бебешката кожа е по-чувствителна и е необходимо да полагаме допълнителни грижи

Всяко докосване на нежната бебешка кожа е от значение. Тази на новородените е изключително фина. Тя е около 5 пъти по-тънка от тази на възрастните. При нанасяне на даден продукт бебешката кожа го абсорбира в пъти по-бързо, за това е най-добре да се използва качествена, подхранваща и щадяща детска козметика. Влажните участъци са по-податливи на възпаления. 

Колко време трае периодът, в който трябва да сме по-внимателни

Периода, през който трябва да бъдете най-внимателни, са първите 6 месеца до 1 година. Това не значи, че след изтичането му използването на качествени детски продукти остава в миналото.

3 съвета от Рая Тойс за бебешка хигиена

Raya Toys препоръчват да обърнете голямо внимание на детската хигиена.

Къпете бебето всеки ден поне до 6-тия месец. 

Освен хигиенна мярка при новородените, къпането също развива моториката и е прекрасен начин за развиване на връзката между дете и родител. Ако бъде извършвано преди последното хранене за деня, гарантира спокойния сън на пеленачето. Внимателното измиване трябва да бъде извършвано с мек измиващ продукт, гарантиращ поддържането на кожното равновесие. Изсушаването извършвайте с леко попиване. След баня е препоръчителна употребата на детско олио за тяло. То хидратира и защитава вашето мъниче.

Използвайте крем против подсичане.

Червеното раздразнено дупе е често срещано при пеленачетата. То се лекува лесно, но е препоръчително да се използва крем против подсичане, за да намали дискомфорта на малчугана и да гарантира правилното възстановяване. Отделените хранителни остатъци, задържащи се в пелената, атакуват и възпаляват нежните участъци. Щом се появи веднъж, обривът от подсичането няма да може да изчезне само благодарение на честата смяна на памперсите. Raya Toys съветват крема за подсичане да бъде използван задължително. Освен че е в помощ на оздравителния процес, той подпомага образуването на бариера срещу дразнещите субстанции.

Купувайте дрехи с естествена материя за бебета.

Raya toys съветват при закупуване на дрешки да избирате такива със състав от 100% естествени материали. Поради деликатността и чувствителността на новородените грубата тъкан вероятно може да причини дразнене, алергични обриви, а химикалите, съдържащи се в плата, бързо могат да се абсорбират в бебешкото тяло. Този тип тъкани позволяват на кожата да диша, което е важно в първите месеци.

Погледнете онлайн магазина на“Raya Toys” сега! Открийте качествени продукти, събрани на едно място, помагащи за грижата за вашето новородено!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови