16 заразени с коронавирус в хоспис в Търговище

OFFNews 25 септември 2020 в 16:08 1997 0

16 души от хоспис в Търговище са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха от местния кризисен щаб.

11 от заразените са потребители и 5 от персонала на социалното заведение. Те са изследвани заради симптоми на една от домуващите. Хосписът е поставен под пълна карантина. Днес са взети проби за вирусологично изследване от останалите лица.

Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие. 

Мъж на 51 г. от търговищкото село Маково, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище в тежко общо състояние. Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града и последно е бил на работа на 18 септември. Контактни в дома му са двама души - съпруга и дъщеря, които са без оплаквания.

Във Второ вътрешно отделение на областната болница, част от което вече е обособена за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от Търговище.
Епидемиологичните проучвания продължават.

Към този момент в МБАЛ Търговище са хоспитализирани общо 17 души с коронавирус. Днес в здравното заведение е починала жена на 63 г., приета за лечение на 16 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови