Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

15 деца остават под наблюдение в болницата в Разлог заради морбили

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2019 в 15:16 1039 0

15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата в Разлог, което се оказа огнище на заразата с морбили. Те са изолирани и не се допускат контакти на близките с тях. Преди два дни отделението беше затворено за прием на болни, докато не отшуми епидемичният взрив.

Всички заразени с морбили деца са били приети и лекувани в детското отделение на общинската болница в Разлог, което според експертите от Районната здравна инспекция е отключило епидемичния взрив в района.

Миналата година инфекциозното отделение там беше закрито поради липса на лекари специалисти. В момента се проверява медицинската документация и се разследват обстоятелствата, при които е тръгнала заразата.

От вчера отделението е затворено, а петнайсетте деца, които са лекувани в него и са били в контакт със заразените, са изолирани и ще бъдат под наблюдение до края на месеца. Състоянието на малките пациенти е добро, каза управителят на болницата в Разлог д-р Божидар Велев пред БНР.

„С наши сили се опитваме да ги държим, засега няма напрежение, всичко е спокойно, ако има, тогава ще се обадя на шефа на полицията да изпрати хора“, заяви Велев в отговор на въпрос дали има напрежение сред родителите и осигурена ли е полицейска охрана на отделението.

От общо 19 приети в инфекциозните отделения на три болници,14 са показали положителни проби за морбили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови