1,4 млн. лв. инвестира МЗ за реконструкцията на Клиниката по медицинска онкология в УСБАЛО

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2019 в 16:17 2227 0

Снимка МЗ

"Преди реконструкцията на двата етажа на Клиниката по медицинска онкология, за което Министерството на здравеопазването отпусна средства в размер на близо 1,4 млн. лв., етажите бяха неизползваеми. Днес те са модерна база, която отговаря на европейските изисквания за съвременно лечение и безопасност на пациентите." Това каза по време на откриването на ремонтираната клиника в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО), здравният министър Кирил Ананиев.

Министърът посочи, че през последните години и у нас, и в световен мащаб, се наблюдава тенденция към увеличаване броя на пациентите със злокачествени заболявания. Въпреки че възможностите на съвременната медицина са на високо ниво, онкологичните заболявания все още са предизвикателство – изискват сериозен финансов ресурс и навременни и качествени здравни грижи. 

В момента в болницата се извършва инсталация на първия за България дигитален ПЕТ КТ (ПЕТ скенер), за закупуването на който министерството предостави на лечебното заведение близо 5 млн. лв. Апаратът е от най-висок клас и е единствен за Балканския полуостров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови