
Консумацията на определени храни ускорява появата на сива коса, съобщи БГНЕС. Изследване посочва какво трябва да бъдат избягваме.
Храните, които стимулират оксидативния стрес и повишават нивата на свободните радикали са сладкишите, мазните и пържените храни - допринасят за посивяването.
"Такива храни влияят отрицателно на космените ни фоликули и нарушават преминаването на меланина в тях. В резултат на това той не може да оцвети косата и тя остава сребриста", обясняват диетолозите.
Тя добави, че подобна храна влияе на общото стареене на организма, затова включвайте такива продукти в диетата възможно най-рядко.
Популярната причина за побеляване на косата е стресът, Фактор е и генетичната обусловеност.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
опетков
МВнР: Разрешено е прелитане на самолета Сергей Лавров след искане от РСМ
Козин Човков
Мъжът със скаричката в Енергото: Не смятам, че съм прекалил
Люгер Химарс
Глиги окончателно се върна от Украйна: Бих се, за да не станат Варна и Бургас като Донецк и Луганск
Джендо Джедев
Ким Чен-ун разполагал със снимки на Белия дом и Пентагона