ЦСКА иска среща със "София Тех Парк", плаши с протести и блокади

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2017 в 16:30 3329 0

Битката между волейболен клуб ЦСКА и "София Тех Парк" продължава с нов епизод. "Червените" са получили  нотариална покана да освободят зала "Армеец".

Треньорът Александър Попов заяви пред cska.bg, че клубът е готов да инвестира в съоръжението, където от 40 години тренират децата на ЦСКА, ако бъде подписан дългосрочен договор. Той допълни, че в момента търси контакт с директора на "София Тех Парк" за среща, на която ЦСКА да предложи решение на проблема.

Ако такова не бъде намерено, Попов апелира червената общност да подкрепи волейболния клуб, за да си върне залата. Не е тайна, че мнозина от утрасите настояват за моментални блокади и протести. Около 200 деца от школата няма да имат място, на което да тренират.

ВК ЦСКА получи едномесечно предизвестие от "София Тех Парк" АД за освобождаване на зала "Армеец" в началото на месец декември 2016 година. Като довод беше посочено, че залата не е в добро състояние и е опасна за провеждане на учебно-тренировъчен процес.

Заради това "София Тех Парк" се мотивира с доклад от 2013 година, а последният за момента договор за ползване на съоръжението е подписан в края на 2015, когато залата очевидно не е била проблемна.

В същото време ВК ЦСКА недоумява как от него се изисква да направи инвестиции в размер на около 1 милион лева, но в същото време залата се предоставя за ползване само с едногодишни договори.

Жертва са децата на цяла Източна София, лишени от зала за волейбол. Тя и без това предлага мизерни условия. ЦСКА продължава да има най-силната школа в този спорт и дава куп национали в различните отбори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови