ЦСКА подчини Левски на волейбол

OFFNEWS 18 ноември 2016 в 22:58 4080 0

Отборите на ЦСКА по волейбол спечелиха срещу Левски и при мъжете, и при жените в един и същи ден.

При дамите "вечно дерби" не се получи, тъй като момичетата на треньора Юлия Иванова прегазиха съперничките си в собствената им зала "Сиконко" в Люлин с 3:0 (12,15,20) в мач от 4-ия кръг на първенството. Това беше едва втора победа за ЦСКА в шампионата, която му отреди четвърто място във временното класиране преди изиграването на останалите двубои.

В истински трилър пък се превърна дербито при мъжете, което се изигра пред празни трибуни в залата на ЦСКА на 4-и километър. "Червените" спечелиха с 3:2 (-21, -22, 13, 31, 10), след като обърнаха съперника след изоставане от два гейма, а в четвърния спасиха шест мачбола.

Неостаряващият Ивайло Стефанов поведе "армейците" към победа в началото на третия гейм, в който ЦСКА спечели осем безответни точки до 19:10 и до голяма степен реши неговия изход. В решителните разигравания на четвъртия гейм пък над всички беше опитният Смилен Мляков, който отбеляза победната точка.

В тайбрека "сините" излязоха сломени психически и логично загубиха. Така воденият от Александър Попов тим на ЦСКА вече дели върха с отбора на Монтана, който победи с изненадваща лекота Пирин Разлог с 3:0 (19, 19, 18).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови