Съперници, треперете! Цецо Соколов се връща в отбора

OFFNews 11 юни 2019 в 14:42 2704 0

Снимка Instagram: Tsvetan Sokolov

Цветан Соколов, Теодор Тодоров, Владислав Иванов и Мартин Атанасов се присъединяват към националния отбор на България за предстоящия домакински турнир от Лигата на нациите във Варна, съобщават от федерацията по волейбол.

От 14 до 16 юни в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската и волейболна столица на България "лъвовете" посрещат Австралия, Япония и Италия.

Цветан Соколов пропусна цялото минало лято заради операция на коляното, а сега се завръща в представителния отбор, пределно мотивиран за успехи с националния тим след изключителния си сезон на клубно ниво. Преди месец Соколов спечели Шампионската лига с Кучине Лубе, след като детронира бъдещия си отбор и доминатор в лигата през последните 4 г.Зенит Казан, ставайки и най-резултатен във финала.

Малко преди това Соколов стана и шампион на Италия, след като с клуба му записаха драматичен обрат и детронираха "Перуджа". Сега Соколов се завръща за мачовете от третата седмица във Волейболната лига на нациите, стартиращи в петък с битка срещу друг от претендентите за запазване на мястото си в турнира на най-добрите - Австралия, продължаващи в събота с двубоя с Япония и завършващи в неделя с битката срещу Италия. 

Селекционерът на България Силвано Пранди очерта приоритетите за годината още преди старта на сезона. "Във Волейболната лига на нациите искаме да постигнем добри резултати и да придадем облик на отбора за най-голямата ни цел - олимпийската квалификация през август", заяви Пранди.

Той направи четири промени в групата, която пътува за първите две седмици от Лигата на нациите и турнирите в Мендоса (Аржентина) и Нингбо (Китай). Цветан Соколов, Теодор Тодоров, Владислав Иванов и Мартин Атанасов се включват на местата на Велизар Чернокожев, Валентин Братоев, Мартин Иванов и Николай Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови