Светослав Гоцев: Във Варна и въздухът предразполага за волейбол на световно ниво!

Бъдете сигурни, че ще оставим сърцата си за страхотната публика. При добра игра вкъщи е реалистично да запишем три победи

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2019 в 20:43 1606 0

След впечатляващия обрат над непобедения до този момент отбор на Франция в последната си среща от втората седмица на Волейболната лига на нациите при мъжете родната селекция тръгна на път от Нингбо (Китай) към любимата си дестинация - България. От 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта във Варна "лъвовете" на Силвано Пранди излизат срещу Австралия, Япония и Италия в следващите три битки от Лигата на нациите. Преди тимът ни да излети от Китай, националът Светослав Гоцев даде специално интервю за емоциите от победата над Франция, реалните цели пред националния отбор и очакванията от предстоящите мачове у дома.

- Върна ли вдъхновението си България с обрата срещу Франция?

- Лично за мен отборът никога не е губил вдъхновението си и мотивацията си за игра. Треньорът все още опипва състава и дава шанс на всеки един да покаже какво може. Както беше заявено предварително, нашата цел номер едно е класиране за Олимпийските игри. Успоредно с това е търсенето на добри резултати в Лигата на нациите, която трябва да ни послужи за обиграване на отбора и максималната ни подготовка за оптимален резултат -класиране за Токио. Разбира се, много е хубаво да се побеждава, независимо срещу кого и с какъв състав играе България. Обратът срещу Франция трябва да покаже ясно, че българския отбор може да играе добър волейбол.

- Ставаме ли все по-добри с всеки следващ мач?

- Винаги - колкото по-дълго играе и тренира един отбор заедно, той неизменно става и по- добър. Играта ни ще се подобрява с времето и това ще си личи на игрището.

- Колко всъщност ви влияе своеобразното околосветско пътешествие и смяната на часовите зони?

- Аз като професионален спортист никога не бях правил такова пътешествие. Цялото пътуване, смяна на полети, нарушаване на хранителния режим и навици - всичко това се отразява зле на организма и със сигурност рефлектира и на представянето ни на игрището. Неслучайно най-добрият ни мач в Китай беше последният.

- Какво да очакват феновете във Варна - ще продължи ли възходът на България пред родна публика?

- Във Варна атмосферата и въздухът те предразполагат за волейбол на световно ниво. Бъдете сигурни, че ние ще оставим сърцата си за страхотната публика, която винаги е с нас. Каня цяла Варна да напълни залата в Двореца на културата и спорта и заедно да направим едно голямо шоу за всички. Публиката ни винаги е била сред най-добрите в света и съм убеден, че и този път ще го докажем. - Какво очакваш от мачовете с претендента Австралия, Япония и Италия? - Не искам да се дават прогнози и нещо да обременява отбора ни. За мен ще е много голям плюс, ако отборно подобряваме играта си на защита и сервис. При добра игра вкъщи мисля че е напълно реалистично да запишем три победи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови