Quantcast

Мартин Стоев: Бронзът е по-сладък от среброто

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2019 в 09:31 1115 0

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години спечели сребърните медали на европейското първенство в София.

На финала младите "лъвове" отстъпиха на Франция с 1:3 гейма. Селекционерът Мартин Стоев заяви, че загубата на финала тежи, но като цяло състезателите му са направили максимума.

"Тежко е след загуба на финал. Бронзов медал е по-сладък от сребърния, защото завършваш първенството с победа. Загуба на финала тежи.

Но все пак не трябва да омаловажаваме резултата, защото сребърните медали са голямо постижение. Такива отличия сме печелили преди много години, мисля през 2010 година.

Имаме хубави деца, според мен играха максимално. Първият и вторият гейм бяхме равностойни, според мен Франция надделя в третата и четвъртата част. Разликата дойде в атака.

Нашата публика е уникална. Радвам се, че на такава възраст залата беше препълнена. Надявам се и в бъдеще да е така и да имаме все повече такива успехи, защото липсват", коментира Стоев, цитиран от сайта на българската федерация по волейбол.