Отнемат концесиите на три плажа по морето заради платените чадъри

OFFNews Последна промяна на 07 август 2015 в 15:42 9743 7

Лиляна Павлова

Снимка БГНЕС/Емил Димитров

Лиляна Павлова

Концесиите и договорите за наем на три плажа да бъдат прекратени от 1 октомври. Това ще предложи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на Министерския съвет, обяви тя при представянето на резултатите от проверките на плажовете на пресконференция в Бургас.

Плажовете са: Слънчев бряг-север, Обзор – централен и Ахтопол – север.

Северният плаж в Слънчев бряг нарушава договорите за концесия във всяко едно отношение, коментира Павлова и определи поведението на концесионера като „нагло“. Според нея прекратяване на концесиите се налага, защото глобите очевидно не притеснявали нарушителите.

22 концесионера са нарушили изискването 50% от плажа да бъде за свободно ползване, а не за платените чадъри. Сред тях най-много заета от чадъри площ има на Червенка в Черноморец, където едва 24% е свободната зона. С лоши показатели са и Поморие – Буната, Бяла – Централен, Лозенец, Слънчев бряг – Север.

22-ма са нарушителите и относно разположението на самата свободна зона. Тя трябва да е близо до брега, с достъп до морето. Отклонения са констатирани отново на Северния плаж в Слънчев бряг, но и на Кранево – централен, Несебър – стар град и Несебър - Юг, Черноморец – Юг.

Плажът в Слънчев бряг нарушава концесията и относно разположението на премествеамите обекти с 1 267 кв. м.

В началото много от търговските обекти са били поставени коректно, след което плащта с платените чадъри, мека мебел и други е била увеличена, коментира Павлова. Северният плаж в Слънчев бряг е рекордьор с над 3000 кв. м. над позволеното. Фрапиращи са случаите и с централния плаж на Поморие и Северния на Бургас. 

Възможно е да бъдат отнети и концесиите за Червенка в Черноморец, Крайморие и Обзор – юг, предупреди Павлова.

На много ивици продължава да има недостиг на спасители, на 11 има проблеми с осигуряването на медицински пунктове, са констатирали още проверяващите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2015 в 16:03

Да бяха минали и през Созопол - централен. Там гъстотата на чадърите е уникална, а свободната площ е около 20%. И така е от години.

07.08 2015 в 22:03

Партиите на Б О К Л У К А ! ! !

07.08 2015 в 18:22

Проблемът е,че вече са прогонени хиляди летовници. Мярката е напълно правилна, макар и закъсняла. Дали в алчните тикви на колегите им "концесионери "ще влезе някаква поука!?
В разгара на юли, бях на пясъчен, дълъг и широк плаж, на 100 м. от хотелчето. Кристално чиста и топла вода. Забих чадъра, опънах столчетата буквално до вълните. Около нас -никой.А Планината слиза в Морето. Дали ще се върна, живот и здраве там, или ще положа хавлийка при нашенска мутра -концесионер! ?

07.08 2015 в 18:21

Не се трогвали от глобите..Тия 500 лв,просто ги съсипват горките концесионери.Сложете им по 10000 глоба без право на обжалване и ае...

07.08 2015 в 17:54

Ми евала на Лили Павлова! Писна ни от тия концесионери и от мрънкането на оная Ангелкова, мислела концепции, щяла да се съветва с бранша и пр. глупости, за да не свърши работа. Павлова показа., че можело да се действа веднага и това е добре, щот хората са бесни на мутрите с плажовете.

07.08 2015 в 16:10

Концесионерите са подставени лица на Данчо Ментата и ДПС; така че не ми се вярва да има други санкции, освен малко джавала.

07.08 2015 в 15:55

От 1 октомври , за да се налапат с нашите пари дотогава , след 1 октомври на никой не му е нужен чадър , нито плаж , нито море. За следващия сезон , тия същите ще регистрират друга фирма , ще вземат плажа пак на концесия , и пак същата история до 1 октомври. А вие много добре знаете на кои давате плажовете на концесии.