Николина Ангелкова: Когато пазар като туристическия е в криза, трябва експресна намеса на правителствата

Световният туристически форум A World for Travel събра на едно място над 350 делегати от над 80 държави

OFFNews 17 септември 2021 в 17:53 7948 6

A World for Travel, световният туристически форум в Евора, Португалия, събра на едно място представители на всички направления в туризма с целта да бъде постигната единна стратегия за промяна и създаване на по-стабилна туристическа индустрия и бе открит от президента на Португалия Марселу Рибелу ди Соза. По информация на организаторите в двудневното събитие участваха присъствено над 350 делегати, а над 3000 се включиха дистанционно от общо над 80 държави.

"Туризмът е създаден и се управлява от хората за хората и човешкият фактор в туризма е непреодолим по важност. Освен изграждане на нови хоризонти и промяна в туристическия продукт в следствие на новите реалности, нашата водеща грижа трябва да бъде запазването на работещите в сектора и изграждането на нови кадри за туризма. Всяко предприятие в бранша се основава на работещите в него - от способностите на камериерката и пиколото до висшия мениджмънт и визията му за развитие", заяви Николина Ангелкова по време на участието си като говорител във форума.

Николина Ангелкова с Раджан Датар, журналист от BBC, който бе водещ на A World for Travel и определя България „като съкровище, което трябва да бъде открито“.

По време на срещите, които проведе в рамките на двудневното събитие в Евора, Николина Ангелкова събра международна подкрепа, в това число от ръководителите на водещите световни туристически организации за идеята през 2022 г. България да бъде домакин на съвместна конференция за възможностите за инвестиции в туризма на Балканите.

С Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), Марибел Родригес, вицепрезидент на WTTC, отговарящ за Събития и реклама, и Лола Уна Гардена, директор на офиса на WTTC в Брюксел, които подкрепиха идеята през 2022 г. България да бъде домакин на съвместна конференция за възможностите за инвестиции в туризма на Балканите.

Над 70 държави в света са зависими от туризма като сектор, съставляващ 440 милиона работни места, създадени в световен мащаб. Резултатът от глобалната пандемия нанесе най-голям удар в този сектор и заедно с неравния процес по ваксинация в целия свят, възстановяването му все още е възпрепятствано.

"Когато пазар като туристическия е в криза, е наложителна експресната намеса на правителствата, които да съумеят да създадат механизми за финансова подкрепа на бизнеса. Вътрешният туризъм, колкото и ефективен да е, няма да успее да замести приходите, които се постигат благодарение на чуждестранните туристи", допълва Николина Ангелкова, която бе поканена да участва в два от дискусионните панели за проблемите в сектора, които възпрепятстват устойчивото му възстановяване и развитие след COVID-19.

Николина Ангелкова по време на участието си в първия ден от A World for travel в панела „Туристите се завръщат“, заедно с многоуважаемия д-р Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм, и Томохиро Канеко, главен директор на Международния департамент по туризъм в Агенцията по туризъм на Япония.

През двата дни на провеждане на първото издание на A World for Travel (16-17.09.2021 г.) участие в събитието взеха над 30 презентатори и участници в дискусионни панели, сред които министри на туризма, неправителствени организации и лидери в индустрията, представляващи всички гледни точки, които да споделят ценен опит и научени уроци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

6

klimt

17.09 2021 в 23:33

Странна среща е тази. Нкаква организация,някакви хора.... И каква е тази,която тотално разсипа бгтуризма,та се появява там.Наверно ако из си платя,и мен ще ме презентира "формата"...Стига престъпници да ни излагат по света,аман вече! Що се отнася до турските туристи,то те са най-капризни,често без покритие.И те като българите нямат представа за цената на услугата..

23293

4

Стефан

17.09 2021 в 18:45

Мале! Тая направо ме уплаши с мъдростта си:))) Всички тъпи клишета на едно място.
И с другите страшилища са си лика-прилика.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки