Марк Жирардели ще рекламира Перперикон във Facebook

OFFNews 12 май 2015 в 15:43 3150 1

Николина Ангелкова и Марк Жирардели в Регионалния исторически музей в Кърджали

Ски легендата Марк Жирардели ще популяризира скалния комплекс Перперикон във Facebook страницата си.

Това стана ясно от думите на министърът на туризма Николина Ангелкова по време на днешното посещение на известния спортист в Историческия музей в Кърджали. След това двамата разгледаха и Перперикон.

„Жирардели е прекрасен посланик на България. Във Facebook страницата си има милиони почитатели, с които ще сподели видяното тук. Показвайки по този начин какво имаме със сигурност ще насочим фокуса към нашата страна, каквато е и част от моята работа като министър”, каза Ангелкова, цитирана от "Дарик".

"Основната ми задача е да опозная красотите на България, със сигурност Кърджали е едно от най-красивите места тук, а работата ми е да разговарям с хора и да ги споделям, но не мисля, че всичко опира до Facebook", коментира Жирардели от своя страна и допълни, че винаги се е интересувал от история и артефакти и това било основната причина да го доведат именно в Кърджали.

Пп време на посещението си в Регионалния музей Агнелкова каза още, че Жирардели вече е започнал работа по стратегията за развитие на планинския туризъм.

Ангелкова добави, че Министерството на туризма има намерение да стартира кампании за насърчаване на вътрешния туризъм.

„На базата на събраната информация Кърджали ще бъде рекламиран във Варна, Варна в Кърджали или Велико Търново и Плевен и т.н И всеки който минава и посещава Варна, ще може да се насочи и към Кърджали”, обясни тя.

Запитана какъв е търсеният ефект от екскурзията с него, Ангелкова подчерта, че "имайки министерство на туризма, трябва първо на себе си, а после на света да покажем какво имаме". Според нея това е основният мотив да стартират обиколката от Кърджали и Хасково. Тя уточни, че е логично да пристигнат първо в родния й Кърджали, макар да е известно, че е родена в Крумовград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews