Алберто Томба и Марк Жирардели откриха ски сезона в Банско

OFFNews 14 декември 2013 в 15:20 4683 0

Алберто Томба
Алберто Томба

Български и световни ски легенди откриха днес ски сезона в Банско. В Боровец също днес бе даде старт на активния сезон.

Зима 2013-2014 в Банско започна със състезание "Победи шампионите", участие на ски-легенди и други мероприятия.

Кулминацията на старта на ски-сезона в зимен център №1 на Балканите бе спускането по писта "Алберто Томба" на ски-учители и легенди в ските, предаде БГНЕС. В него участваха почетният гражданин на Банско и 5-кратен носител на Световната купа Марк Жирардели, носителят на СК в спускането французинът Люк Алфан, словенецът Юре Козир и Петър Попангелов.  Точно в 12 часа всички те се спуснаха по пистата с транспарант "Банско - най-добрият ски курорт в България". Малко по-късно на финала към четиримата се присъедини и самият Алберто Томба, а към небето и долината между върховете Тодорка и Вихрен полетяха фойерверки.

В Боровец откриването на сезона започна с шоу под наслов "Огън и лед" с водещ Камен Воденичаров. Фигури от лед се изработват на живо непосредствено пред хотел "Рила", а паралелно с това инструктори по ски обучават безплатно деца от 4 до 10 г. По улиците на курорта обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори.

По повод откриването цените на дневните лифт карти са намалени наполовина, а нощното каране и детският парк "Борокидс" са безплатни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови