Идеи за зимен туризъм в България

OFFNews 03 ноември 2020 в 14:48 2902 0

Обикновено през октомври любителите на пътешествията започват да планират своята зимна почивка. За щастие страната ни е богата на красиви планини и ски зони, което я прави подходяща дестинация за зимни спортове и туризъм. Българските зимни курорти като Банско, Боровец, Добринище и Пампорово предлагат много добри условия за целта, което ги прави популярни дестинации както сред родните, така и сред чуждестранните туристи.

Благодарение на развитието на информационните технологии любителите на карането на ски и зимните разходки в планината вече могат много лесно да открият разнообразни възможности за своята зимна ваканция. Иновативната платформа Luxury Discounts например помага на своите потребители да намират отстъпки за нощувка в най-добрите хотели у нас. За всички привърженици на зимния туризъм екипът й споделя няколко идеи за почивка в България през студените месеци.

Посетете местата за първокласно ски изживяване

Ски сезонът у нас обикновено започва през декември и продължава чак до края на март. България предлага някои наистина забележителни възможности за зимни спортове. Независимо дали става въпрос за най-висококачествените съоръжения в Банско и Боровец или бюджетните курорти като Добринище и Витоша точно над София, всеки, който се занимава със ски и сноуборд, има страхотни зимни занимания и дестинации, които да посети.

Почивка в селска къща за гости

Друга интересна възможност за туризъм през зимата е посещението на къща за гости в някое отдалечено село. Там посетителите могат да усетят духа на старите времена, както и да се насладят на домашни лакомства край огъня, както и да се сгреят с хубави български ракия и вино. Не е за пропускане и традиционната зимна българска кухня с ястия като гювеч, капама, свинско месо със зеле, вкусна натурална пастърма, суджук и още много, много изкушения за небцето и сетивата.

Насладете се на зимната улична храна

Има определени улични храни, които могат да бъдат намерени в България само през зимата. Такива са печените кестени и тиквата на огън, които освен, че са евтини, ка и много вкусни и могат да направят всеки ден топъл и уютен.

Посетете традиционни празници

България пази традицията на всички големи и магични празници. Като се започне с имените дни през есента като Димитровден или Никулден, когато традиционно се яде риба, мине се през Коледа и Нова Година и се стигне до други важни дати като Йордановден, Ивановден, Трифон Зарезан, кукерски празници и още, и още.

От Luxury Discounts напомнят, че добрата и запомняща се екскурзия не опира единствено до самото пътешествие, до хапване и пийване или каране на ски. Почивката трябва да е обогатяваща за културата и ободряваща за душата, а в страната ни тези характеристики на хубавата ваканция се срещат в изобилие.

Туристите през зимата могат да се насладят на прекрасните ни планини със сгушени в тях малки, но неочаквано интересни селца, да открият повече за историята и традициите на страната, както и да научат много нова информация за региона и местните вярвания и да опитат занаяти с двете си ръце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови