Днес тръгва влакът София-Солун

OFFNews 10 май 2014 в 08:49 12816 4

Днес в 15:30 ще тръгне първият влак по възстановената линия София-Солун.

Влакът ще тръгва всеки ден в този час и ще пристига в Солун в 22:22 часа. От гръцкия град пък ще тръгва в 6:55 и ще пристига в 13:45 на Централна гара в София.

От Солун ще има възможност и за прекачване до Атина.

Желаещите да пътуват по маршрута София – Солун и обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Атрактивната оферта важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени – по 12 места за всеки влак.

Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта „Rail Plus”. Притежателите на карти „InterRail”, „Eurail” и „BalkanFlexipass” е необходимо да се снабдят само със запазени места. За студенти от университети в България и Гърция, притежаващи карта „ISIC”, са изготвени специални цени по офертата „City Star”.

Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.

За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София – Кулата – София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови