Дават на концесия за 15 години плажовете Каварна и Робинзон

OFFNews 14 октомври 2020 в 15:46 2383 0

Откриват се процедури за концесия на плажовете "Каварна" и "Робинзон", съобщиха от "Дондуков" 1.   

На днешното си заседание Министерският съвет откри процедури за възлагане на концесия на двата плажа. Предлага се срокът на всяка една от концесиите да бъде по 15 години. 

Минималното годишно концесионно възнаграждение за плажа "Каварна" (община Каварна) е 45 813,04 лева без ДДС, а за морски плаж "Робинзон" (община Несебър) -  64 621,00 лева без ДДС.

Двата морски плажа трябва да бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

През юли правителството прекрати концесията на плажа "Робинзон". Мотивите бяха изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на Свети Влас.

В началото на юни стана ясно, че на плаж "Робинзон", който се намира между Свети Влас и Елените, има излят бетон. Наемателят тогава твърдеше, че бетонът е за укрепване на подпорна стена, а от министерството на туризма направиха проверки и не установиха нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови