Дават на концесия плажовете Робинзон, Градина-централен и Дюни за 20 години

OFFNews 29 април 2020 в 14:09 4135 0

Откриват се процедури за концесия на морските плажове "Робинзон", "Градина - централен" - част 1 и "Дюни", съобщиха от "Дондуков" 1.

Минималното годишно концесионно възнаграждение за плажа "Робинзон" в община Несебър е 63 955,56 лева без ДДС, за "Градина – централен"- част 1 е 42 767,76 лева без ДДС и "Дюни" в община Созопол е 147 435,06 лева без ДДС.

Това възнаграждение се определя съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8. ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Кабинетът предлага срокът за стопанисването и на трите плажа да бъде 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочното развитие на морските плажове. Минималният размер се определя от Министерски съвет.

Бъдещите концесионери трябва да предоставят услугите за водно спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !