Ангелкова подготвя "инвестиционна карта" на България в областта на туризма

OFFNews 29 юни 2015 в 16:17 2730 1

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление на всички предложения и да ги представя при международни участия.

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в „one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова.

Министърът обясни, че целта е да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори.

Ангелкова каза още, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни.

На срещата присъстваха представители на смесени палати, камари, клубове и съвети от САЩ, Румъния, Израел, Унгария, Франция, Русия, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Италия, Катар, Полша, Швейцария, Германия, Македония и Турция.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)