Ангелкова: Курортите са пълни, само руснаците са по-малко

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 12:54 3494 8

Министърът на туризма Николина Ангелкова

Юли и август са били силни за туризма по българското Черноморие.

Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова след редовното заседание на Министерския съвет днес.

Тя изрази надеждата, че тенденцията ще се запази и през септември, за да компенсира слабия за туризма юни месец.

„За момента се запазва тенденцията от 20% спад на руски туристи. Независимо, че се чува отвсякъде руска реч, липсват тези групи от държавните предприятия и лагерите“, каза министър Ангелкова.

Тя коментира и забраната за къпането в морето на централния плаж в село Лозенец, след като бяха открити високи нива на ешерихия коли във водата миналата седмица.

"Плажът на Лозенец е затворен и се проверява кога водата ще бъде годна за къпане - ще направим всичко възможно това да не се случва отново", беше категорична тя.

По думите й екологичната и транспортната инфраструктура са приоритет на кабинета, непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морското крайбрежие, но е необходимо време, за да има ефект.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2015 в 10:01

Ей колко умни и красиви жени има в България , а те избрали най-грозната и тъпа , за да я направят министър.Първо говори външния вид , лицето , а тогава ума .При тази нито първото , нито второто .Като е пълно на морето , нека да каже колко приходи са влезнали в хазната от туризъм .С цифри , обосновано и ясно.И между тези министерства няма ли никаква връзка .Чак сега остановяват , че концесионерите си правят каквото си поискат , след като приключи сезона.Сякаш едното министерство е на България , а другото на Гърция.Каква ще е разликата , ако тези концесии преминат към министерството на туризма ?

26.08 2015 в 20:41

Тази кака продължава да говори сякаш нищо не зависи от нея, сякаш е обикновен статистик... Тъжно!

26.08 2015 в 17:04

Ахахаха...а те руснацита са най-добрите туристи - на това ли му викате туризъм бе, кретени ? Изгонихте платежоспособните туристи и сега разчитате на руснаци ол-инклузив....
100% ви смешници сте вие, по горните етажи.
Никаква идея си нямате, как да развиете туризма...

26.08 2015 в 16:57

Главата и е пълна, само мозъкът и е малко!

26.08 2015 в 13:50

МИНИСТЕРСТВО НА БОРНЕТО НЕ РУСНАЦИ !
ТАШАК !

26.08 2015 в 13:42

Рублата поевтиня не само спрямо долара,а и спрямо еврото,а у нас с рубли не се плаща.Трябват вече доста повече рубли за почивка в България,а руснаците очевидно или ги нямат,или им се вижда скъпо.Това е и причината за отлива.

26.08 2015 в 13:15

Боже на кого и на какво да вярваме вече, един ден сезона е провален, на следващия е екстра, горивата оправи лично тиквоций велики, не че стана нещо ново, но то и тоя травестит плещи безхаберно като началника си, а за останалите от обкръжението думи нямам, за червените боклуци с пълна сила важи приказката - кажат ли ти добър ден, гледай къде е слънцето, червената мафия краде и лъже като за последно, такава наглост и бруталност и за червената, отвратителна пасмина не е простена и раята робска и проста пак ще търчи да гласува и да узаконява безчинствата и грабежите на БКП - ДС изродите.

26.08 2015 в 13:12

"Плажът на Лозенец е затворен и се проверява кога водата ще бъде годна за къпане - ще направим всичко възможно това да не се случва отново" - надали, НАТО ще вземе пак да пусне нЕкои фекалии, а може направо някой "АБРАМС" от Ново село да дойде и да изпогази клетите руски туристи, знае ли човек....