Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Палачът на Григор: Той не беше на 100% и ми даде доста шансове

OFFNews 24 юли 2019 в 11:49 1956 0

Тенисистът Кевин Кинг, който отстрани Григор Димитров, не скри емоциите си от първата и най-голяма победа в кариерата си до момента. Американецът влезе в двубоя от първи кръг на турнира BB&T Atlanta Open като №405 в световната ранглиста, но за радост на своите съграждани си тръгна с крайния успех след успех 7:5, 6:6 над Гришо.

Преди срещата с българина най-голямата победа на Кинг беше над световния №81 Ернесто Ескобедо на "Чалънджър" турнир през септември 2017 година.

"Фантастично е. Не бих успял да го сторя другаде. Трибуните бяха невероятни, страхотна енергия, много съм развълнуван от тази победа.

Много е специално. Минаха няколко години, откакто баща ми имаше шанс да ме гледа, така че съм щастлив, че той може да бъде тук и да ме подкрепи.

Беше невероятно. Изглеждаше, че Димитров не е на 100%, така че ми даде доста шансове в своите сервис геймове. Но аз бях доволен, че накрая затворих мача в своя полза.

Ще празнувам малко със семейството и приятелите, но след това ще се върна, ще направя възстановяване и ще започна да се фокусирам върху следващия мач", каза Кинг.

Във втория кръг на надпреварата американецът ще се изправи срещу своя сънародник и №2 в схемата на турнира Тейлър Фриц.

Григор пък ще може да се подготви за турнира в Лос Кабос, Мексико, който стартира на 29 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews